13.08.2009

Når skal vi trykke på "pause"?

Denne gangen må det sies at jeg har tatt litt inspo fra et blad, men det fikk meg til å tenke. Vi mennesker høyt over ekvatorstreken på globusen har det ikke så aller verst, har vi vel? Vi har endeløse muligheter til å gjøre hva enn vi måtte ønske, når vi måtte ønske det. Livene våre er fester, pikniker, møter, venner, ferier, reiser, kino og mye fart og spenning. Det viktigste av alt har vi glemt. Vi nyter ikke noe av det. På festene tenker vi på nachspielet, på reisene tenker vi på hva vi skal gjøre når vi kommer hjem igjen. Det er nemlig slik at vi kun tenker frem i tid, og vi er ikke de eneste. For å sitere Lise Helset Eide, redaktør i Mag: ”Vi er en generasjon av planleggere, med stor agenda og liten tid.” Det kan ikke bli mer presist enn det! Vi drar på sommerferie samtidig som vi planlegger hvor turen går neste år. Butikkene tømmes for sommermoter så fort sommerferien er i gang. Det skal måkes plass for høstmoten – midt i juni. Blir det ikke litt feil å ligge så langt forut vår egen tid?

For å fungere slik man skal, tror jeg det er veldig viktig at vi trykker på ”pause” og nyter øyeblikkene. Plutselig er de borte. Prøv å oppleve litt øyeblikkslykke, som Eide så fint kaller det. Lykke er ikke alltid haugevis med penger, stort hus og bil, det er kanskje noe så simpelt som det å nyte et enkelt øyeblikk. Gled deg over barnelatter, solnedganger og endeløse nattesamtaler med gode venner. Verden venter! La være å tenke frem i tid en liten stund, og bare fokuser på det du gjør akkurat nå. Gi blaffen i hva du skal ha på deg første skoledag, eller hvordan du skal tjene penger i høst. Lev litt i nuet.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Men hvis nuet er rather crappy kan det være like greit å tenke enten forover eller bakover. Sånn btw.

Vivian sa...

Jeg tenkte faktisk på dette senest i går! Også dette med at du aldri får tilbake akkurat det, det eller DET sekundet der. For hvert sekund som går blir du eldre, nærmere slutten.. Så man får bare nyte det mens en kan :-)

Silje sa...

Liker slike innlegg!:)

martine sa...

Likte dette innlegget utrolig godt! Jeg er skikkelig for å leve mer i nuet - elsker å nyte små hverdagsgleder!

Men jeg er også en av de værste til å planlegge og se fremover.. Jeg vil bli flinkere til å ta ting som det kommer og bare nyte det når man har det bra!